Senaste Nytt

Jag och min dotter brukar ibland inte så jätte ofta men ibland så tar vi egen tid. När vi gör det så brukar vi ta en promenad och jag brukar ta kort, och i från våran tid i Grytgöl så har jag väldigt mycket kort, så risken finns att det blir mer kort än text.  Vi brukar gå och små prata också om livet och om hennes funderingar, för det  mesta så leker hon att hon är Drottning Elsa.

Ibland så kan hon överraska mig speciellt om vi pratar om Gud, ja både jag och min fru är troende och våra barn går på söndags skola, vi försöker hålla det så naturligt som möjligt för att inte på verka våra barn. jo vet ni Hon berättade för mig när vi gick runt i Grytgöl att – Pappa en dag på dagis, så satt vi i en ring på golvet och vi fick, sjunga och vet du? ”nä vadå” – jo jag sjöng Halleluja vilken Gud vi har(vilken Molle Lindberg sjöng på sin tid). ”jaha kunde de andra barnen den sången?” -Nä bara en av mina fröknar så hon sa till mig att vi kunde sjunga den tillsammans. vilket de gjorde också…hon pratar fortfarande om det.

Mitt faders hjärta fylldes med glädje så naturligt för henne. och det får mig att fundera på hur komplicerade vi vuxna är och hur mycket vi  komplicerar saker.

WP_20141019_15_51_05_Pro

Sista tiden i Grytgöl så bodde vi i lägenheten i den här byggnaden. (tak fönstren på utbyggnaden till vänster)

Bruksgatan.

Bruksgatan i Grytgöl, här finns flera byggnader.

Bruksgatan i Grytgöl, här finns flera byggnader.

Brukshandeln är ej i bruk, vilket är tråkigt, Föreställ er bilden av ett sommar Café där och en öppen Brukshandel.

Min dotter sa alltid att – det här är Drottning Elsas och Prinsessan Annas semester bostad i Grytgöl. Min gissning är att min dotter gillar filmen Frost.

bild på bruksgatan.

Den  här vägen leder ner till Slussen och badplatsen.

som sagt vi tar väldigt mycket kort jag och min dotter, ett intresse som vi delar (hon brukar låna sin mors mobil och  ta en massa selfies med den) när hon blir äldre så ska hon få en egen  kamera.

slussen

slussen

WP_20141029_14_40_27_Pro

bild 1

bild 1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

 

de två första bilderna är tagna med min Nokia Lumia 1020, de andra 10 är tagna med en digital kamera som jag fick låna en fujifilm FinePix S9500 16 megapixel och objektiv 18-50. alla korten är mina privata och är tagna av mig.

det här är en del av alla kort jag tog  på en promenad med min dotter när vi bodde i Grytgöl. Vi har finna minnen ifrån Grytgöl och det är en väldigt fin plats. Det finns väldigt mycket historia i Grytgöl och  jag rekommenderar er som inte varit där att åka dit speciellt när de har  polustus varje midsommar.

För den som är historik  intresserad så finns det väldigt mycket att se och en del saker att leta efter som vart den första festplatsen låg i Grytgöl, eller kolla efter de gamla smedjorna, och antagligen så finns det säkert gamla gruvor i skogarna, precis som i  Borggård.

Markus B

Skriv ut

Relaterade artiklar