Senaste Nytt

Vad är chakra och varför är den så viktig? Många har hört talas om det – men vad vet du? Jag skulle här vilja berätta om chakranas egenskaper, färger och energier och hur de hör ihop. Vi har kommit till det sjunde chakrat som heter:

Kronchakrat …

… eller Sahasrara som betyder tusenfaldig på sanskrit och har färgen vitt/silver eller vit-violett dvs. ljuslila. Men representerar också alla de andra färgerna då den vita färgen består av de alla tillsammans. Det här chakrat öppnar upp porten till universum eller det transcendenta varandet. Enklast uttryckt tomheten som innehåller all energi som kan existera.

Opaliten innehåller regnbågens alla färger.

Placeringen av kronchakrat är mitt ovanför fontanellen på huvudet. Detta chakra symboliserar kontakten med universum och ditt högre jag eller själen. Kronchakrat är den mäktigaste av alla – om vi utvecklar de andra chakrana så utvecklas detta normalt sig själv. Ett av kronchakrats uppgifter är att skapa sammanhang i alla våra andra chakra. Huvudet, tallkottkörteln – epifysen – immunsystemet och höger öga är kopplade till detta chakra. Sjukdomar som vi kan få om det finns en blockering här kan vara bland annat nervsjukdomar, förlamningar och genetiska sjukdomar.

Bland molnen – fotografi av Melinda Balogh

Kronchakrats element är inre ljus och kontrollerar sinnet. Nyckelorden är enhet, universell medvetenhet, källan för intuition, visdom, välsignelse, förståelse för kunskap och själens utveckling.

Här kan du se en rund regnbågsmånsten, herkimerdiamanter följt av råa seleniter och en rå diamant. Till sist ser du ett bergskristallkluster.

Stenar kopplade till detta chakra är först och främst bergskristall men också diamant, herkimerdiamant, klar månsten och selenit. Kronchakrats vit-violetta färg stillar våra tankar och ger oss kontakt med vårt högre själv. Den har en positiv påverkan på alla mentala störningar och sjukdomar. Den verkar avslappnande på överstimulerande nerver och minskar nervös oro. Dessa kristaller är mycket starka och bör användas sparsamt. Den lätta violett tonen ökar koncentrationsförmågan som till exempel hos den ljusvioletta flouriten.

Örhängen med ljusviolett flourit skapad av Melinda Balogh

Halsband och armband med herkimerdiamanter och bergskristall skapad av Melinda Balogh

Detta tillstånd är stillheten själv – eller transcendens – här finns det inga ljud utan endast ljus.

Catch the Light – fotografi av Melinda Balogh

Tack för ordet. Klick!

Melinda

Skriv ut