Din frukost avslöjar vem du är!

Frukosten är dagens viktigaste mål och den avslöjar mer om dig än du tror.
Stämmer någon av dessa 11 frukostpersonligheter in på dig?

1. Havregrynsgröt

Som en tumregel kan man säga att äter du havregrynsgröt till frukost har du förmodligen ordning och reda, koll på ditt liv. Eller så gillar du helt enkelt att vakna 30 minuter tidigare varje morgon för att förbereda din frukost i lugn och ro. Det får dig att känna dig duktig.

2. Avokado och bubbel

Du är trendig, älskar brunch och skulle aldrig drömma om att äta en lördagsbrunch utan champagne, avokadotoast och en högprocentig choklad. Du har förmodligen gott om pengar, eller så vill du få det att framstå så.

3. Sötade flingor

Vill du fortfarande i vuxen ålder ha sockrade flingor till mjölken eller filen har du bara förmodligen inte tagit steget in i vuxenvärlden ännu. Av rädsla eller omognad? Och varför skulle du? Du älskar flingpaketen, speciellt tack vare allt pyssel och knep och knåp på baksidan av paketet som du kan roa dig med.

 

4. Våfflor och pannkakor

Tillhör du dem som älskar stora lass med pannkakor, gärna med choklad och sirap, så är du förmodligen lika varm och go’ precis som ditt val av frukost. Du älskar dig själv men inte så att du är egocentrerad, du är helt enkelt bekväm i din kropp. Du dömer aldrig andra människor vilket de noterar och därför aldrig dömer dig heller.

5. Bacon, ägg och ostsandwich

Du struntar i kost- och hälsoråd, du struntar faktiskt i det mesta vilket du visar tydligt när du kliver in på kontoret, 25 minuter för sent, med din frukostpåse i handen. Du bryr dig inte heller att du är högljudd och tuggar med öppen mun, eller att hela kontoret stinker av grisfett. I din värld har du rätt till allt.

6. Cigaretter och kaffe

Detta är också en populär frukostkombination, speciellt bland dem som bestämt sig för att sluta med kalorier. Du ser inga som helst problem med ditt frukostval, du gillar bara inte kostcirkeln. Som ett resultat ger du bilden av att ständigt vara superupptagen och stressad och inte ha tid med mat. Du glömde frukost, är vad du säger till andra.

7. Grekisk yoghurt

Den som äter grekisk yoghurt till frukost är mycket medveten och har koll på det här med vikt, träning och mat. Antingen tränar du hårt eller så är du en person som vill bli fit till sommaren.

8. Omelett och rostat bröd

Två omeletter med gulan uppåt på rostade mackor och ett glas apelsinjuice, din frukost är konstant och ändras aldrig, lite som du är. Ditt frukostval är förmodligen lika alldaglig som resten av ditt liv. Du går till gymmet samma dagar varje vecka och du lägger alltid upp bilder på din ”välbalanserade” frukost i sociala medier för att visa att du har koll.

9. Croissant och cappuccino

Du har sedan Paris-resan tagit till dig den sydeuropeiska livsstilen och gått över till dekorativa halsdukar och det här med att knapra bakverk till frukost. Du har övergett bryggkaffet eftersom det är ”tacky” och kramar i stället en cappuccino med en croissant och känner att du är lite finare än alla andra.

 

10. Juice/smoothie

Du är en fitness- och hälsoexpert och tillbringar större del av dagen med att släpa runt på en träningsväska och berätta för alla att du hade färskpressad juice eller en hemgjord smoothie med chiafrön till frukost. Du är mycket för att rensa kroppen, yoga och allt som över huvudtaget har ordet ”förnyelse” med i sin beskrivning. Du slösar gärna dina pengar på allt som låter hälsosamt, även om det inte direkt ger några resultat.

11. Bar

Du har förstått att det här med att äta på morgonen är ganska viktigt, men däremot struntar du i hur det smakar. Du är lite osäker av dig och tar gärna en bar som du helst tuggar i dig ensam, på tunnelbanan eller bussen på väg till jobbet. Det speglar ditt liv ganska bra, att bara göra precis tillräckligt får att klara dig eller få jobbet gjort, precis som baren är en bristfällig frukost men ändå gör att du överlever.

 

Bilderna är tagna ifrån Pixabay.com

Skriv ut

Relaterade artiklar